Institut Ramon Llull treu un bon balanç en estrena estranger
   

   
Berlín, 1 nov (EFE).- El cicle sobre Catalunya i Balears, organitzat per l'Institut Ramon Llull i inaugurat a Berlín el 23 d'octubre, finalitza aquest cap de setmana, després de nombroses jornades literàries, musicals i acadèmiques. Ramon Perelló, responsable de comunicació del Ramon Llull, ha destacat a EFE la ressonància que ha assolit el cicle, el primer que realitza a l'estranger aquesta entitat, destinada a la projecció de la llengua catalana i creada per la Generalitat de Catalunya i el Govern balear.
Amb el títol genèric "El pont blau/Die blaue Brücke", el cicle ha concitat l'atenció de la premsa berlinesa i de molts diaris electrònics alemanys amb nombrosos articles i referències, ha continuat Perelló.
Alguns dels esdeveniments van registrar plens en les sales on es van organitzar i el públic no va trobar inconvenients a pagar cinc euros per assistir, per exemple, a la presentació de la traducció a l'alemany de "Dins el darrer blau", novel·la de l'escriptora mallorquina Carme Riera, a la casa on va viure Bertolt Brecht.
Una conferència en la que el crític d'òpera Roger Alier va glossar el tradicional entusiasme wagnerià a Catalunya; l'exposició d'obres del pintor mallorquí Andreu Terrades realitzades entre 1967 i 2000, i les conferències i presentacions d'escriptors com Quim Monzó i Baltasar Porcel van obtenir l'èxit desitjat.
En la jornada d'avui es presenten pel·lícules dels directors Ventura Pons -assidu de la Berlinale-, Jaume Balagueró, Toni Eloy i Agustí Villaronga -així mateix, present en el festival de cine de la ciutat, el 2000-, i el cicle acabarà el diumenge amb l'actuació dels grups Música Nostra i S'Albaida.
En una de les jornades del cicle es va presentar l'edició facsímil de l'únic exemplar existent del més antic diccionari català-alemany, datat el 1502.
El president de la Generalitat, Jordi Pujol, i el del Govern balear, Francesc Antich, participaran el pròxim 11 de gener en Perpinyà en un acte commemoratiu dels primers cinc-cents anys d'existència d'aquest diccionari, ha informat a EFE l'esmentat portaveu del Ramon Llull. EFE


   
   

Pàgina inicial | Endarrera |

 Copyright © elpontblau 2002 | Institut Ramon Llull

Disseny| Marcela Polgar