Barcelona , 24.10.2002 (ACN)
   

L'Institut Ramon Llull establirà una seu a Berlín
   
   
Barcelona.- El conseller d'Educació i Cultura de les Illes Balears i president del consell de direcció de l'Institut Ramon Llull, Damià Pons, va anunciar aquest dimecres en el marc de les jornades culturals 'El pont blau' que es van inaugurar a Berlín, que l'Institut Ramon Llull s'implantarà en breu a la ciutat amb una seu. Segons va assegurar el conseller, actualment l'IRL està buscant una ubicació a la ciutat 'perquè es considera fonamental la presència d'aquesta institució en la que sens dubte serà la gran capital cultural del segle XXI'. Pons va fer aquestes manifestacions durant l'acte d'inauguració de les jornades, que tenen com a objectiu ampliar el coneixement directe i vivencial dels ciutadans alemanys sobre la cultura catalana, i que celebren una trentena d'actes de teatre, música, literatura i cinema a càrrec de l'IRL. . Roger Pi / Intra-ACN / 24-10-2002 / 10:42h.

L'Institut Ramon Llull situarà a Berlín la primera de les seves seus pròpies a l'estranger, tal i com va anunciar el dia 3 de juny el director de l'Institut Ramon Llull, Joan Maria Pujals. La seu de Berlín serà pionera d'una llarga llista que l'Institut preveu situar en els propers anys a les principals capitals del món, com Roma, París, Londres i Nova York. El conseller de Balears va anunciar la mesura durant els actes d'inauguració de les jornades de cultura catalana 'El pont blau' que se celebren a la capital alemanya amb presència de les principals figures catalanes del món de les arts, la literatura i el cinema.
Pons, va recordar els lligams que relacionen la cultura alemanya amb la catalana, que es remunten al segle XIII i s'han mantingut amb el pas dels anys a través, essencialment, de la literatura i la plàstica. Segons el conseller, 'actualment des de les Illes i Catalunya es té la sensació que es coneix només la part més turística d'aquestes zones deixant de banda la cultural. Les jornades que avui presentem, i també accions menys espectaculars però igualment importants, com les traduccions d'autors catalans a d'altres llengües, esperem que serveixin per interessar als alemanys en la cultura que es fa a Balears i Catalunya. No oblidem que cada any visiten les Illes Balears i Catalunya cinc milions de turistes', va assegurar. La primera mostra de les jornades és l'exposició del pintor mallorquí Andreu Terrades. Segons Terrades 'els pintors tenim l'obligació de dir el que pensem amb la pintura. La meva obra és la meva opinió'. L'exposició recull un conjunt d'obra representativa de les diferents fases de la seva trajectòria.


   

Pàgina inicial | Endarrera |

 Copyright © elpontblau 2002 | Institut Ramon Llull

Disseny| Marcela Polgar