EFE, 21.10.2002
   

Berlín acollirà actes i representants de la cultura catalana
   
© Agencia EFE S.A.
.
   

Barcelona, 21 oct (EFE).- Berlín acollirà, del 23 d'octubre al 3 de novembre, una trentena d'actes culturals i a protagonistes destacats de la cultura catalana procedents de les Illes Balears i Catalunya dins de les jornades "El pont blau", una iniciativa gestionada per l'Institut Ramon Llull en col·laboració amb els governs de les dues comunitats.
L'àmbit de les lletres estarà representat pels escriptors Quim Monzó, Carme Riera, Gabriel Janer Manila o Antònia Vicens, i en una conferència s'explicarà la trajectòria de la literatura contemporània en català a les Illes Balears en els últims 30 anys, acte que anirà a càrrec de la professora de la Universitat de Münster i coordinadora de les jornades, Pilar Arnau.
En la disciplina de les arts plàstiques i visuals, a més a més de l'exposició d'Andreu Terrades, Berlín podrà conèixer l'obra d'una selecció de pintors balears.
L'oferta cultural inclou vuit concerts amb diversitat d'estils i continguts, des de la música tradicional i popular de "Xeremiers de sa Calatrava", el jazz-fusió del "Contemporary Club Ensemble", a l'actuació a cappella del conjunt "Cap pela".
Diumenge 27 tindrà lloc una taula rodona sobre si és compatible el turisme amb la cultura, un acte en el que intervindran Joachim Fahrum, experiodista del "Mallorca Magazin"; Josep Moll, director de l'Oficina del Govern de les Illes Balears i l'escriptor Baltasar Porcel. Les arts escèniques estaran representades per la companyia mallorquina "Au Ments", que fondrà música, dansa i teatre gestual en l'espectacle "Quan ses bistis volaven".
El cine català i balear es presentarà a Berlín amb pel·lícules dels cineastes Toni Aloy, Jaume Balagueró, Ventura Pons i Agustí Villaronga, però a més a més es dedicarà una nit al curtmetratge que es fa a Mallorca. La inauguració de "El pont blau, jornades culturals de les Illes Balears i Catalunya", tindrà lloc el 23 d'octubre en la Galeria Pferdestall de la Kulturbrauerei de Berlín, en un acte presidit per Damià Pons, Conseller d'Educació i Cultura de les Illes Balears i president del consell de direcció de l'Institut Ramon Llull. EFE Gb.sr.


   

Pàgina inicial | Endarrera |

 Copyright © elpontblau 2002 | Institut Ramon Llull

Disseny| Marcela Polgar