Diari de Balears, 17.10.2002
   

Trenta activitats de diversos àmbits presenten la cultura catalana a Berlín Es tracta del primer gran programa de projecció exterior organitzat per l'Institut Ramon Llull
   

JOANA NICOLAU. Palma.
   

Berlín acollirà durant dotze jornades, del 23 d'octubre al tres de novembre, prop de trenta actes culturals, amb protagonistes destacats de la cultura catalana, en una iniciativa gestionada per l'Institut Ramon Llull i que es presenta sota la denominació de El pont blau. Es tracta, en paraules del conseller de Cultura, Damià Pons, del «primer gran programa d'activitats» organitzat pel referit organisme i amb ell es vol atorgar una visió «molt completa» de la cultura de les Illes Balears i Catalunya. La presentació del programa comptà amb l'assistència del director de l'Institut, Joan Maria Pujals.
Entre els protagonistes d'El Pont Blau que seran presents a Berlín es troben els escriptors Guillem Frontera, Carme Riera, Gabriel Janer Manila, Quin Monzó, Vinyet Panyella, Baltasar Porcel i Antònia Vicens. En l'àmbit de les arts plàstiques visuals, el pintor Andreu Terrades inaugurarà una exposició retrospectiva de la seva obra i a més també es podrà conèixer l'obra de setze pintors a través de la mostra Desaïllaments.
L'oferta cultural inclou, així mateix, vuit concerts. Començant pels xeremiers de Sa Calatrava, Música Nostra, s'Albaida o Damià Timoner i continuant per Cap·pela, l'organista Montserrat Torrent o l'Ensemble Mapa Harmónico, també viatjaran a Berlín. En l'apartat de teatre serà la companyia Au Ments la gran protagonista, amb l'espectacle Quan ses bistis volaven i en el de cinema, Antoni Aloy, Jaume Balagueró, Ventura Pons i Agustí Villaronga.
Aquesta diversitat d'actes, organitzats en cicles, se complementen amb debats i conferències. Un dels trets més senyalats del programa és la presentació del primer projecte editorial en què ha intervingut l'Institut. Es tracta de la reedició facsímil del Vocabolari molt profitos per apendre Lo Catalan Allamny y lo Allamny Catalan, el primer diccionari català-alemany editat l'any 1502 a Perpinyà i del qual només es conserva un original.

   

Pàgina inicial | Endarrera |

 Copyright © elpontblau 2002 | Institut Ramon Llull

Disseny| Marcela Polgar