Xeremiers De Sa Calatrava

Nosaltres som PEP TONI RUBIO i PEP ROTGER: XEREMIERS DE SA CALATRAVA. Sonam com a colla des de 1975. Ens agrada el nom de Sa Calatrava. Fou en aquell barri de ciutat on varen nèixer, ja fa estona, les festes més vitenques i alegres que ens donà la llibertat recobrada. Eren els darrers anys 70 i , tant a Ciutat com en els pobles la gent va començar a destriar quin era el camí per fer festes participatives i veritablement populars. Nosaltres ja hi erem.. I encara hi som !!!.
Durant tot aquest temps, són incomptables les actuaciones que tots dos hem fet plegats. Feim ballar la gent alegre de les trobades de ball de bot i també ajudam a mantenir vius i fer antics balls rituals. Totes les places per petit que sia el poble, així com els Cossiers i Cavallets de Pollença i els Cossiers de Montuïri i Alaró, ballen des de fa anys mentre nosaltres sonam.

La Colla es varem coneixer a l´Escola de Música i Danses de Mallorca i formà part del grup Aliorna (1978-1984). Fou part del grup Música Nostra (1981-1985), del cual en Pep Toni encara forma part, del grup Calitja (1982-1984). Restaurá la formació del Tamborers de la Sala (1980) i s´integrà en ella. Músics de Coanegra (1992-1993), en Pep Rotger, i Siurell Elèctric i Mesclat en Pep Toni. Actualment sonen a XIMBOMBA ATÒMICA.

Els Xeremiers de sa Calatrava han representat Mallorca a diversos festivals de mùsica tradicional arreu d´Europa. Els darrers anys, la colla forma part d´una dança del seguici popular de Tarragona a les festes de Santa Tecla.
Col.labora habitualment amb la colla dels cossiers d´Alaró des de la seva recuperació. Hem participat a la Universiada a Mallorca,1999, juntament amb la Orquesta Simfònica de les Balears.
Hem col.laborat a diversos enregistraments: Ball de bot, Ball a sa plaça, Va de jota, Vetlades d´antany,Lluc i el poble, De dia i de nit, tot aixó amb Mùsica Nostra. Treball sobre els cossiers de Montuïri. Enregistrarem el disc de La Balanguera, editat per el Consell de Mallorca, etc. Han participat de manera activa al muntatge dels Ministrils del Consell de Mallorca.

Pàgina inicial | Endarrera |

 Copyright © elpontblau 2002 | Institut Ramon Llull

Disseny| Marcela Polgar