Música Nostra

Música Nostra sorgeix l'any 1981 amb uns plantejaments i objectius molt clars: recerca i muntatge de la música mallorquina per mantenir-la viva i donar-la a conèixer al mateix poble i a tot arreu com a element de mostra d'un aspecte de la cultura pròpia de l'illa.

Al llarg d'onze anys el grup ha treballat amb il·lusió i força, contribuint a aconseguir el tractament de dignitat que es mereix la música popular i a la recuperació del "ball de bot" com a element viu d'expressió.

La recuperació de les cançons i el folklore s'ha enriquit amb l'aportació de temes de creació pròpia i amb un tractament renovador. Mitjançant una instrumentació i harmonitzacions molt actuals, s'ha aconseguit una conjunció d'elements tècnics i artístics sense desmerèixer les arrels i conservant el color propi de la música de Mallorca.

Els components del grup han anant variant, però els elements bàsics han estat sempre els mateixos: l'esplèndida veu de Miquela Lladó, que reflecteix com poques els matisos de la cançó mediterrània; Pep Toni Rubio, mestre en flautes i xeremies, i en Toni Pastor, formidable al llaüt i a les guitarres.

Actualment els altres membres són: Bernat Cabot al violí, Jimmi Torres al baix, Pep Balaguer a la guitarra i Hugo Sócrate a la percussió.

El disc Giravolt va ser guardonat amb el Premi al Millor Disc Català de l'any a l'11a edició de Premis de RNE Radio-4 de Barcelona l'any 1993.

Discografia de Música Nostra:

Ball de bot. Blau, CD 136
Vetllades d'antany. Blau, CD 006
Va de jota. Blau, CD 017
Ball a sa plaça. Blau, CD 048
Giravolt. Blau, CD 111
Deu Anys. Blau, CD 062
En directe. Blau CD, 209
Nadales. Blau CD, 298

(Text von Miquela Lladó)


Pàgina inicial | Endarrera |

 Copyright © elpontblau 2002 | Institut Ramon Llull

Disseny| Marcela Polgar