L'escriptora Vinyet Panyella Ús, des de l'1 de gener del 2000, la nova directora de la Biblioteca de Catalunya. El seu nomenament va ser aprovat, a proposta del Conseller de Cultura, Sr. Jordi Vilajoana, pel Govern de la Generalitat de Catalunya (Decret 366/1999, de 27 de desembre).

Vinyet Panyella i Balcells va nÚixer a Sitges el 1954. ╔s escriptora, llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i diplomada en biblioteconomia i documentaciˇ per l'Escola UniversitÓria de Biblioteconomia i Documentaciˇ Jordi Rubiˇ i Balaguer.

Entre els anys 1976 i 1996 va exercir la seva tasca en l'Ómbit dels arxius i les biblioteques, com a responsable de l'Arxiu Hist˛ric de Sitges i com a cap del Servei de Documentaciˇ, Biblioteca i Arxiu del Parlament de Catalunya.

Des de 1989 i fins el 1996 va estar vinculada a la Biblioteca de Catalunya com a subdirectora, primer, i desprÚs com a gerent. Ha format part de diversos comitŔs i entitats professionals d'Ómbit internacional com ara LIBER i IFLA. Ha estat diputada al Parlament de Catalunya per la coaliciˇ de CovergŔncia i Uniˇ durant l'anterior legislatura.

Com a escriptora ha publicat catorze llibres (estudis, assaig i creaciˇ literÓria). ╔s autora de treballs sobre el modernisme, el noucentisme, art i hist˛ria cultural, alguns dels quals han merescut premis i distincions. La darrera nit de Santa Ll˙cia va rebre el Premi Ferran Soldevila, de biografies i mem˛ries, atorgat ex aequo per l'obra Josep Carbonell i Gener. Entre les avantguardes i l'humanisme.
   


PÓgina inicial | Endarrera |

 Copyright ę elpontblau 2002 | Institut Ramon Llull

Disseny| Marcela Polgar